neděle 7. února 2010

Svět po Pádu v dalším roce?

Přišel nový rok a éterem už se šíří různé šumy. Zatím nic vyloženě oficiálního, ale něco se rozhodně děje. Asi by bylo fér o tom něco napsat a nějaké informace trochu vynést na světlo. Takže tady to máte! Svět po Pádu jako projekt v tuhle chvíli běží už dva roky. Trochu jsem se tomu podivil, ale je to opravdu tak. Asi za to může trochu fakt, že minulý rok jsem byl méně aktivní a kromě březnového LARPu se už nekonala žádná akce pod hlavičkou SpP. Je to škoda. Snad tento rok bude lepší!

Úloha projektu (webu) zůstává pořád stejná - informovat, bavit, spojovat a verbovat. Web se v průběhu dost měnil. Obsahově, ale hlavně svojí formou. Zákeřný virus odrovnal původní verzi a já byl nucen změnit prostředí. Ukázalo se, že to bylo dobře a nový vzhled lidem vyhovuje více. To samé se dá říct i o systému členění "rubrik" a orientace. Nerionovy celkem triviální úpravy vzhledu vyzvedly celý web na úplně jinou úroveň. Celkově mám z webu radost. Stejně jako z toho, že na sebe pomalinku nabaluji nadšence, kteří se nebojí přiložit ruku k dílu. A to především po stránce nápadů a pomoci s LARPem, ale nedávno i svojí vlastní tvorbou. Doufám, že tenhle trend se bude dál rozvíjet a sám se budu snažit různé lidi k tomu motivovat.

Na druhou stranu padly jakékoliv iluze o tom, že by se web měl vyvinout v něco víc, než jen pasivní zdroj informací. SpP není komunitní server a diskuse je nutné hledat jinde. Každopádně stále žiji v přesvědčení, že tenhle web má smysl (neberte mi ho prosím :-) ) a budu ho různými způsoby propagovat. V blízké době určitě napadnu Facebook, který se dost osvědčil při propagování Kruté hry a domlouvání jejích tréninků. A uvidíme co mě ještě napadne. Snad i tato "pouze" informační úloha webu k něčemu bude a projeví se na počtu účastníků PA akcí u nás, na jejich kostýmech a tak dál :-) )

Dále Svět po Pádu bude všemi způsoby podporovat rozvoj Kruté hry v Čechách. Musím říct, že za minulý rok se hra hodně rozjela. Počet stabilních hráčů dost narostl (a to i napříč různými komunitami) a co je ještě zajímavější - trénuje s námi už tolik žen, že si můžou udělat svůj vlastní tým! Krutá hra zde na webu má svojí vlastní rubriku (Jugger - Krutá hra) a má si svojí skupinu na Facebooku (Czech Jugger League-Krutá hra).



Teď ale to, co je pro mnohé daleko zajímavější, než články o PA. V plánu je další larp. Na jaro opět jeden přímo v Praze, který už má dost konkrétní podobu. A když se nějak vecpu s termínem, tak bych rád spáchal i něco v létě venku pod širým nebem. A samozřejmě doufám, že se najde čas na spontánní akce typu PA puťák. Další LARP Svět po Pádu (už čtvrtý) bude hodně podobný tomu poslednímu. Dějově bude navazovat, bude se odehrávat na tom samém místě (herně i fyzicky) a termín je určený na druhý víkend v dubnu. Tedy 9. až 11. dubna s tím, že samotný larp by byl v sobotu večer až do noci/rána. Hodně se změnil plánovaný formát akce. Už nebude v tak volném duchu a bude kladen větší důraz na larpové linky. Kdo se minule místy nudil, mohl by se tentokrát bavit daleko více. Naopak komu minule vyhovoval odlehčený duch akce, ten může být zklamán. Prioritou bude opravdu larp a pro vyloženě párty nebude prostor (ale různé doprovodné "kulturní" programy plánujeme). Atmosféra bude asi o dost tíživější. Děj se přesunul do časů paranoii, strachu a zrady. Kromě změny stylu akce se i poněkud obměnil organizační tým. Přibyly nové tváře. Lidi, které bych označil za velmi schopné a kreativní. Zajímavé určitě je i to, že mimo herní dobu LARPu plánujeme doprovodný program jako jsou tréninky Kruté hry, výrobní workshopy a i bazar s PA tématikou. Podle všeho se budete mít na co těšit!

Zatím jsem celou akci nijak oficiálně neprezentoval, protože čekám až se dojednají poslední detaily ohledně prostoru. Ovšem pokud máte zájem a hlavně nějaký nápad co byste chtěli hrát (ani ne nutně konkrétní roli - stačí nám i styl vaší hry - intrikán, vypravěč, pasivní pozorovatel apod...) dejte nám rozhodně vědět. Budeme jenom rádi, když na některých dějových věcech budeme moct pracovat už teď!

To je skoro vše. Kromě dalších článků, využití facebooku a plánovaného LARPu mám v hlavě ještě nějaké další nápady. Uvidíme jak moc ambiciózní a reálné. A teď k povzbuzení vašeho zájmu dovolte, abych vám představil dvě nové povídky ze světa SpP. "Příběh o Hledačích" mám na svědomí já a název napovídá o čem je. "Nažrat se prachu" napsala Lyrel a můžete jí klidně brát jako intro k dalšímu LARPu. Doteď na webu byla jen samá krátká vyprávění, často i bez příběhu, takže se jedná o novinku. Doufám, že se vám bude líbit! Nebudu tvrdit, že jsou to nějaké extra skvosty, ale ta od Lyrel se mi velice líbila. Hádám, že i vy jí oceníte. Obě povídky najdete v Rubrice Povídky
Příjemnou zábavu!

2 komentáře: