pátek 28. srpna 2009

Nápověda (orientace na webu)

Ać Blogger.com umožňuje velmi jednoduché obsluhování a editaci, už neumožňuje tak velkou variabilitu uspořádání. Díky tomu se může web zdát poněkud nepřehledný. Proto je zde tato nápověda, která by vás měla seznámit s jeho obsahem a členěním webu.

Celý web by se dal rozdělit do dvou částí. Jedna obecná týkající se PA žánru celkově. To je sekce "Web". Najdete zde různé články související s PA tématikou, pozvánky na jiné PA akce, odkazy na galerie apod.

Druhou částí jsou pak věci týkající se přímo Světa po Pádu a her vycházejích z jeho reality. Sekce "Svět po Pádu" popisuje přímo realitu SpP a sekce "SpP Larp" obsahuje informace k jednotlivým akcím vycházejícím z reality SpP.

Jednotlivé sekce se rozpadají do menších rubrik s tím, že některé články se mohou vyskytovat ve více rubrikách najednou. Nemá to moc hluboký význam, jde jen o usnadnění filtrace článků, kterých je na webu opravdu už docela dost. Rubriky, které obsahují příliš mnoho článků mají i svůj obsah, protože Blogspot v tuto chvíli bohužel zobrazuje články celé, nikoliv krátké náhledy do nich :-(
Nenechte se zmást chronologickým řazením článků. Není moc důležité a zpravidla ani neodpovídá realitě.
Připravujeme i kompletní obsah rubrik pro lidi, kterým nevyhovuje orientace podle levého menu.

Jednotlivé rubriky v sekcích:
Za Web to jsou rubriky:
Akce - Zde najdete veškeré články, které se týkají nějakých akcí naživo. LARPy SpP, pozvánky na jiné LARPy, puťáky apod. Najdete zde i články o uplynulých akcí.
Fotky - Obsahuje všechny články, které se nějakým způsobem odkazují na nějaké fotky z akcí u nás v Čechách.
Jugger - Krutá hra - Označuje veškeré články, které se nějak týkají Kruté hry. Pokud byste se chtěli podívat nebo si zahrát, neváhejte nás kontaktovat!
Novinky - Zde budu zaznamenávat veškeré změny na webu, takže si snadno ověříte jestli se od vaší poslední návštěvy něco změnilo.
Povídky - Název asi jasně hovoří o tom, co byste zde mohli najít :-)
Tenhle web - Úplně vespod se nachází obecné pojednání o účelu webu. Nad ním Kontakt a Odkazy. Ty jsou doplněním popisů k jednotlivým odkazům na další weby, které jsou v pravém sloupci. Dále už pak podle data řazené články, které nějak komentují dění přímo na tomto webu
Ze světa - Rubrika, která má upozorňovat na různé dění v reálném světě. Budoucí akce, zajímavé filmy a knihy, články na internetu. Cokoli co může být zajímavé pro PA nadšence.

V sekci Svět po Pádu najdete tyto rubriky:
Běžný život - Filtruje články týkající se každodenního života v realitě SpP.
Frakce
- Filtruje články pojednávající o nějakých mocenských skupinách v realitě SpP
Geografie - Zde najdete články zabývající se nějak místopisu SpP.
Legendy
- Příběhy, které jsou v realitě SpP vyloženě legendární a hodně rozšířené. Nemusí být nutně pravdivé.
Minimum - Označuje články, které by si hráč měl přečíst, pokud se chce účastnit nějakého LARPu z reality SpP. Bez minima to nepůjde...
Mystika - Obsahuje všechny články, které se nějak týkají nadpřirozena nebo "duchovních" záležitostí v SpP.
Realita SpP - Označuje všechny články, které nějak popisují Realitu SpP. Ty nejdůležitější z nich jsou zároveň zahrnuté v Rubrice Minimum.
Vyprávění - Některé články o realitě SpP jsou psány formou vyprávění nebo nějaké obsahují. Ty označuje tato rubrika. Vyprávění jsou psaná kurzívou.

K realitě SpP je dobré vědět, že existují i neveřejné informace, které na webu nejsou. Dále taky to, že realitu SpP může vytvářet a formovat každý hráč pokud se rozhodne sám nějaké reálie vymýšlet. Ty zajímavé nebo s globálním významem se mohou ve výsledku objevit i zde na webu.

V sekci SpP Larp najdete následucjící rubriky:
Nelarpové akce - Odkazuje na akce, které nejsou larpy nebo larpové prvky obsahují minimálně, ale stále jde o akce pod hlavičkou SpP.
Pravidla - Obsahuje různé obecné organizační věci a pravidla k LARPům.
SpP xy - Označuje články týkající se konkrétního LARPu z SpP.

V sekci Odkazy najdete odkazy týkající se PA tématiky nabo PA larpů.
SpP na Facebooku - Co si budeme povídat. Facebook je skvělý nástroj pro propagaci...
Hofyland - Je diskusení server, kde se téma PA promílá hned v několika klubech.
PASSnet - Je komunitní server trochu kopírující Facebook ovšem zaměřený primárně na larp PASS a PA komunitu. Dají se tam mimojiné najít různé fotky z akcí i pozvánky na ně.
Vault Šílené Brahmíny - Tenhle web se primárně zabývá vším kolem počítačové hry Fallout a jejích pokračování.
Ochori - Stránky larpu Ochori
Stalker LARP - Stránky larpu STALKER v Čechách (Stalker larpů je více)
Larp City - Lidi z larp City převzali pomyslnou štafetu v pořádání Fallout larpů
Další odkazy - Zde najdete odkazy na další zajímavé PA weby. Pokud vás obecně zajímají PA věci a weby doporučuji sledovat i rubriku Ze světa.


----------------------------------

K webu nebo Světu po Pádu uvítáme jakékoliv připomínky nebo návrhy. Velmi i oceníme jakoukoliv autorskou aktivitu - ať už psaní článků, návodů, vymýšlení reálií nebo prostě korekturu.

Všechny články zde na webu je možné komentovat skrze Komentáře. Ty nejnovější se zobrazují ve sloupci vpravo.

Autory článků můžou být různí přispěvovatelé, poznáte je podle podpisu. Zatím nejstabilnějšími fandy a tvůrci světa SpP jsou (kromě mě) Nerion (Karmín) a Lyrel. Pokud byste vy sami chtěli něčím přispět neváhejte nás kontaktovat ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat