sobota 25. prosince 2010

Vánoční dárek - další LARPy

Tak jo, že jsou ty svátky tak na vás budu hodný - mám pro vás malý dárek - slib, že zase uspořádám nějaké ty akce. Přiznám se, že od posledního Světa po Pádu jsem to odsunul na dost vedlejší kolej. Důvodů se našlo dost. Jedním z nich bylo i to, že jsem nebyl spokojen s výsledkem poslední akce (její zhodnocení sem také nahodím někdy během týdne). Nicméně prokletím většiny orgů je po čase zase začít pochybovat a přemýšlet co zrealizovat. Takový ten stav, kdy přemýšlíte co by se jak dalo udělat, co by bylo zajímavé a další myšlenky, u kterých vám dojde, že lepší než jen přemýšlet, je se do toho opravdu pustit.

Takže tady to je! Dvě upoutávky na PA larpy, které plánuju v následujícím roce pořádat. K prvnímu mě dovedl Harald, který mi i našel lokaci (díky ;-). K druhému mě ispirovala společná role, kterou jsme s dalšími lidmi hráli na letošním PASSu. Chci tuhle myšlenku rozvinout a dát jí více prostoru. Snad se to povede.
Jak asi zjistíte, nepůjde o žádné masové akce. Tak nějak to vyplynulo z toho jakému stylu her a i hráčů se chci věnovat. Další megaakce v centru velkoměsta se tedy nekoná.

Svět po Pádu 5: Světlo na konci tunelu

SpP 5 se odehrává opět v Praze. Tohle je ovšem stará Praha. Praha ještě dávno před založením Metroplexu. Praha nepřístupná a divoká. Místo, kam by se dobrovolně vydal jen blázen. A vy.
A taky váš šéf. Schoval se zde před pár měsíci, aby tak nějak přečkal jisté události, které vyvolal. Možná ani nemá v úmyslu se ještě někdy vracet. Jenže věci se změnily a pro vás je důležité šéfa o změnách informovat. Je to úkol, pro jaký jste schopní riskovat leccos. Ovšem když se vyskytla nabídka riskovat méně a proniknout do centra Prahy podzemím, tak jste jí přijali.
Teď tu stojíte před pochybnou rourou, do které mizí líný potůček a říkáte si, jestli to byl dobrý nápad. Je jasné, že následující čas strávíte v nepohodlném předklonu a dost možná ani neprojdete suchou nohou. O tom, že naberete nějakou špínu není pochyb. A jako tečka na závěr: váš průvodce je mrzák a navíc zcela zjevně šílený.
No nic, je čas vyrazit...


SpP 5 se od minulých dílů bude v lecčem lišit. Především to bude malá akce pro jednu skupinku (možná to ale protočíme víckrát, takže si třeba zahraje více skupinek). Bude to v Praze, ale nebude to indoorová akce jako minule. Očekávejte náročnou cestu za jasným cílem. Mokro, špínu, ale také zajímavé lokace a pár atmosférických scén. A možná i něco víc. Celé to nezabere víc jak pár hodin.


SpP 6: Utopená Zkratka

Osadě Zkratka lidé z okolí říkají všelijak. Stará Zkratka, Sviňská Zkratka, Ztracená Zkratka, Utopená Zkratka a tak dál. Je to klidná osada na území Jednoty. Její slavné časy skončily už tak před jednou generací, když se hranice Jednoty posunuly dál na východ. Zkratka přestala být důležitou.
Současným obyvatelům to ale nevadí. Našli zde svůj klid. Osada obklopená hlubokými a zamořenými lesy nikoho moc nezajímavá a tak si žije svým vlastním životem. Je to ideální místo, kde byste mohli dožít svůj mizerný život, ale moc lidí to nedělá. Říká se, že Zkratka je poněkud uzavřená. Její obyvatelé jsou prý z půlky složení z pašeráků, vyhnanců a lupičů. A druhou prý ovládá uzavřená komunita, která nemá daleko k náboženství. Je ale tak malá, že Jednota se jí nikdy nezabýala, přestože podobná zřízení neodpovídají jejím pravidlům. A tak zde čas plyne svým vlastním tempem a nic zvláštního se neděje.
Mohly by tak vypadat i následující dny, ale osud tomu nepřál. Místo toho se udály hned dvě významné události. První: v osadě s udála vražda. Druhá: zrovna tudy prochází patrola Jednoty, která má dost svých věcí na práci. Ovšem vyšetřování zločinu si nenechá ujít!
Kdo byl zabit a proč? Kdo to udělal? Udělá to zas? Odhalí vojáci Jednoty vraha? Co jejich přítomnost přinese osadě? A jak se snesou s komunou Nový začátek? Kdo je tajemná žena, kterou vojáci doprovází? Zůstane všechno při starém nebo zapomenuté a schované pravdy vyjdou na povrch a rozvrátí doposud klidný život v osadě?


SpP 6 bude venkovní larp zaměřený na život v jedné vzdálené osadě, která má hodně co skrývat. Bude to atmosférická detektivka, kde každý má své tajemství a nějakou křivdu. Vejde se tak 30-50 hráčů a preferuju spíše lidi, kteří jsou ochotní si hrát a zahrát něco pro ostatní. Nečekejte promakaný řešičský larp. Čekejte spíše hru zaměřenou na propletené vztahy a jejich rozplétání. Akce se dá čekat někdy v létě, maxímálně na podzim.


Tak to je asi zatím vše co chci zvěřejnit. Na další věci si budete muset počkat. Nicméně pokud máte zájem se účastnit nebo se na akci podílet, dejte vědět. V současné době je asi nejklíčovější pro mě lokace pro druhou akci. Chce to ideálně nějaké hodně opuštěné místo dál od civilizace. Opuštěný starý dům nebo skupina domů by byla naprosto ideální (něco jako například Rolava, ale ne tak turisticky provařené).

1 komentář:

  1. jeřiš, já bych si hrozně ráda zahrála pětku (Lyr)

    OdpovědětVymazat