středa 5. května 2010

Co nás čeká a nemine?

Končí nám jaro (i když nekteří by podle počasí možná řekli, že tohle je spíše taková slabší jaderná zima...) a blíží se hlavní akční sezóna. Ať máte přehled a můžete se třeba taky něčeho účastnit, tak vypíchnu ty hlavní akce, na které jsem narazil...


4. červen (pátek)
Praha, Náměstí 15.října, Smíchov
Na začátku prvního víkendu června se v městské knihovně odehrává Postapocon. Malá slezina s přednáškama (jak už to na conech bývá) na dané téma.
Upoutávka:

Představte si, že přišel konec světa. Katastrofa, ať už ji zavinili lidé, nebo mocná příroda. V troskách světa pak přežívá jenom hrstka těch, kteří měli štěstí. Bojují o holý život a paběrkují na střípcích toho, co bylo „předtím“… ano, ano, určitě to dobře znáte. Postapokalyptické vize vládnou filmovým plátnům i zdařile okupují stránky knih. Teď ovládnou i knihovnu.

Nabídneme vám něco teorie (Leoš Kyša: 2012 konec světa. Už zase?), něco literatury („Archivář“ Jaroslav Mostecký nebo „temný iluminát“ Jan Pohunek), něco filmů (filmová kuchyně Dana Storcha) i ukázku toho, jak se postapo „žije“ (larp Svět po pádu) a ještě něco navíc!
Přijďte s námi okusit, jak by také mohla chutnat budoucnost!


Na akci se budu vyskytovat i já a pokusím se nějak prezentovat Svět po Pádu.
Pozvánka na Facebooku




O víkendu 11.-13.6. se bude odehrávat opravdová akce! A to už druhý (když nepočítáme nultý testovací díl) ročník akce PASS: Warfare 2.
Warfare je počin určený lidem, které sice baví PAčko, ale více než atmosféra, příběh a podobné věci je zajímá boj. Warfare je bojový (bitevní) systém zaměřený na akci. Takže pokud vás více zajímá boj nebo vám boj u jiných akcí chybí, tak tohle je akce pro vás. Výhodou je možnost přitáhnout si v podstatě libovolnou zbraň. Od chladných až po airsofty defakto bez omezení. Jediným omezením je pouze munice, čímž vzniká právě prostor pro chladné zbraně.

Kde:
Poblíž Mimoně, cca 5 km směrem na Nové Dvory/Svébořice.
GPS: 50°39'7.569"N, 14°47'52.952"E
Areál budeme mít pronajatý od majitele.

Kdy:
víkend 11.-13.6.
V pátek příjezd + registrace, začátek hry, táboření, noční stealth akce.
V sobotu kolem oběda začátek samotné hry, která se protáhne až do večera. Večer makabrózní matinné (afterkalba).
Neděle odjezd, úklid, léčba kocoviny

Web
www.passnet.ning.com (události, diskuse)

O co půjde
Tažení kombinující airsoft a chladné zbraně - ve hře budou 4 frakce, dvě střelecké, dvě na blízko, které spolu budou muset jak spolupracovat, tak se napadat.
Svět PA LARPu PASS, ale v průběhu apokalypsy, nikoli až po ní.
Příběh bude vyprávěn prostřednictvím NPC (CP) a QR kódů - ve hře budou vybraným hráčům povoleny mobilní telefony s nainstalovanou čtečkou QR kódů (www.reader.kaywa.com)
Počítejte se spaním na místě pod širákem nebo v rozbořených budovách, proto se dobře oblečte a mějte s sebou dostatek igelitových plachet a celt.

GSS Netwire Czech
Nedaleko Trosek Prahy se nachází zapomenutý komplex výzkumného střediska Netwire Czech (dále NC), dceřinné korporace Netwire holding, která se zabývala vojenským výzkumem pro GSS. Areál byl zničen zápalnou hlavicí během Ohnivého deště. MPAEK se poté pokusil ještě dokončit dílo zkázy, ale obsah hlavice místo zamořil a z laboratoře samotné se uvolnilo poměrně dost toxických látek, které udělali s místním obyvatelstvem a faunou své.

Hic sunt leones
Místo se tak na dlouhou dobu stalo velmi nepřátelským. Z těch málo sběračů, kteří byli natolik zoufalí, že se do GSS NC vydali, se nevrátil žádný, který by vypravoval, jak to tam vypadá. Dokonce ani výzkumný tým MPAEK, pátrající po přítomnosti GSS, se nedokázal přiblížit k jádru komplexu. MPAEK trosky NC prohlásil za nulovou hrozbu a dál se věnoval pátrání po bunkrech GSS v severních a středních Čechách a jejich ničení. NC však přece jen našlo využití - lidé ze širokého okolí, kterým se narodil mutant, tam chodili své děti pohazovat, či rovnou zabíjet. GSS NC si celých 15 let drželo pověst radioaktivního hnízda mutantů, kterému je třeba se obloukem vyhnout, a udrželo si ji i po ústupu radioaktivity a toxicity. Občas se tam, s nepřesvědčivými výsledky, vydá menší skupinka Templářů, aby "zůčtovala se zatracenci", jak říkají genocidám mutantů. Občas tam zabloudí sběrači, ale říká se, že si místo uzurpuje jakýsi klan nájezdníků jako své tajné útočiště.

Bojiště
Nedaleko odsud se před měsícem otevřel bunkr GSS, původně sovětský, ze kterého vystoupila jednotka GSS o velikosti malé roty, jejíž větší část se vydala na území NC. Zvědové MPAEK se okamžitě rozběhli do všech stran a guerilla velmi rychle shromáždila podobně velkou sílu, ve snaze překvapit GSS a zničit je. Nedaleko se prý pohybuje i jednotka Templářů, která chce napravit reputaci řádu po rozporuplných výsledcích útoků na mutanty z NC v minulosti. Kolik tam ale těch mutantů vlastně je? Opravdu se v NC usídlila skupinka nájezdníků? Kdo další se do konfliktu přidá? Přiláká boj Nábojáře - cech obchodníků se zbraněmi nebo pach spáleného masa vyláká šílené kanibaly z pustiny? Nikdo jiný to za vás nezjistí!




2.7. - 6.7. 2010 se koná další díl larpu Ochori a využívá tak prodlouženého víkendu k tomu, aby vás mohl ještě více vtáhnout do světa zlikvidovaného toxickou katastrofou.
O Ochori už jsem toho napsal v minulosti docela dost, takže jen zmíním, že akci rozhodně doporučuju a po prolomení úvodní registrace na webu se můžete i zapojit do předherního hraní přímo na diskusním fóru. To je taky důvod, proč na místě hra běží už poměrně plynule takřka hned po začátku a hráči se nemusí se svými postavami a prostředím moc seznamovat. Tedy pokud hře věšnovali čas před jejím konáním.
Tentokrát bude tématem už podruhé místo zvané Dariovy terasy - skleník sloužící jako útočiště před smrtonosnými podmínkami venku, ovšem ovládaný poněkud totalitním režimem.

Lokace: Bělá pod Bezdězem
GPS lokace: 50°31'33.270"N, 14°46'37.085"E
Web: www.ochori.cz
Akce je organizována skupinou kolem hráče T-ID 53656 pod záštitou MessaCorp

První teplé paprsky dopadly na Dariovy terasy. Snad už nebudu muset spát v blátě a vlhkost klesne na přijatelnou úroveň. Poslední dobou nosej doktorovi zdechliny čehosi, takže se asi venku něco děje. Nikdo nic neřekne, ale uklidňuje mě, že Darius má jistě všechno pod kontrolou. K mé radosti bratři Moskalenkové vyhráli soudní při a opět otevřeli svou hospodu, kterou jim posledně na několik měsíců zavřeli, takže to dole začíná zase pěkně ožívat. Ministerstvo Blahobytu najímá lidi na práci ve městě. Všude se uklízí, asi se snaží udělat z tohodle boláku na prdeli světa něco pěknýho… takže je tu zase další léto.





Druhý víkend srpna se odehrává zajímavá akce zaměřená více na airsoftová hráče inspirovaná počítačovou hrou Stalker:
Stalker IV - Eto vojna !
Kdy: 13.8. až 14.8. (neděle už se pak jen uklízí)
Kde: Nové Dvory/Svébořice u Mimoně
Web: http://stalker.scorpions.cz/larp/

Všechno o akci bude na webu. Inforormace budeme zveřejňovat pouze formou ingame textů, ze kterých si budete zjišťovat potřebné věci. Další novinkou jsou skilly (zatím nejsou zveřejněné, ladíme je) a registrace přímo k frakcím.
Konec hry je v sobotu, kdo odjede dříve než v neděli beze stop alkoholu v krvi, má na další ročníky ban, z důvodů nepodstoupení dekontaminace a tudíž hrozící mutace.

Zonální ticho, jak tomu říkali ostřílení stalkeři nabývalo skryté zlověstnosti. Prodíral se mladým porostem beze strachu, že narazí na mutanta, nebo divoké zvíře. Svoji výstroj zanechal už před několika kilometry v malém úkrytu, ale nepočítal s tím, že by něco z toho zůstalo použitelné. Jediné jeho vybavení byla teď mapa, buzola a hodinky. Podle odhadu zbývalo deset minut do bezpečí úkrytu. Deset minut. Devět minut. Osm minut. Odpočítával každý krok, každou vteřinu. Místo hodinek mohl použít tlukot, který se mu ozýval v hlavě.
Oheň do této chvíle bezstarostně plápolal. Najednou jakoby někdo přiložil mokré dřevo. Nebo ještě lépe, nehořlavé dřevo. Plameny se začaly prokousávat každým milimetrem s urputností bojovníka, avšak s nesmírnou, až zbytečnou námahou. Korintský oheň. Jakoby se každý strávený kousek dřeva znovu obnovoval a plameny se pomalu zpomalovaly. Kolem ohně vyspávaly čtyři postavy svou kocovinu. Ve vlasech jednoho z nich začínaly probleskovat plamínky.
Nebe se zatáhlo neurčitou barvou. Poprvé se neslyšně zablesklo. Záblesk proťal celé nebe, ale marně byste čekali na hrom. Druhý blesk už se téměř ztrácel v inkoustové tmě. Pak třetí a čtvrtý. Bouře bez jediného zvuku, jakoby inkoustová tma všechno pohltila.
Byl na pokraji svých sil. Neviděl už na krok, když začala bouře. Podle odhadu mu zbývalo slabých sto metrů do krytu a pět minut. Kompas už byl nepoužitelný, protože ručička si tančila své šílené pogo v olejové lázni. Pět minut na sto metrů je za normálních okolností spousta času, ale v tomhle stačí uhnout malý kousek a minete bunkr o pár metrů. Někde v nedozírné dálce před sebou zahlédl světlo. Plynová lampa majáku bunkru. Upravil směr a sebral poslední zbytek sil. Vzdálenost si neodvažoval odhadnout. Bylo to nekonečných třicet metrů. Dopadl celou vahou těla na ocelová vrata a zabušil na přivařené klepadlo, určené pro tyto účely. V tuto chvíli již žádné elektrické přístroje nefungovaly. Ocelová vrata se otevřela a nějaké ruce ho vtáhly dovnitř. V tu chvíli bouře přestala.
Oheň ještě hořel, ale jakoby ve zpomaleném filmu. Jedna z ležících postav se probudila. Stalker se posadil, koukal na oheň a chvíli nechápal co se děje. Neviděl vůbec nic.
Uprostřed Zóny začínalo nabývat na intenzitě vycházející světlo. Vrata bunkru se zabuchují vteřinu před oslňujícím výbuchem, který zaplavuje celou Zónu a radioaktivita okamžitě stravuje vše živé. Vteřinu před smrtí si mladý stalker u ohně vzpomene na vyprávění starých psů o Blowoutu.



Každého asi napadá, co Svět po Pádu. Zatím nic. Respektive nápady jsou, ale termíny ne. Tak uvidíme, jestli letos ještě něco podniknu. Kdybyste chtěli pomoct, můžete se sami ozvat a pomoct mi s hledáním místa ideálně v Praze nebo aspoň hodně blízko u ní, kde by se dala pořádat PA akce asi nevíce podobná běžnému hudebnímu fesťáku (akorát bez aparatur a s dost malým počtem účastníků). Chtěl bych pro jednou udělat PA akci bez larpu. Prostě jen kalení pod širákem, turnaj Juggerů, PA kapely, grilovačka apod...
.

Žádné komentáře:

Okomentovat