pátek 19. března 2010

SpP 4 - pravidla a podmínky účasti

SpP 4 se rychle blíží a před účastí je určitě dobré vědět několik věcí. Ve skutečnosti jejich znalosti jsou povinné. Akce se odehrává v sobotu 10.4. v Hale C v Praze (http://www.kulturajinak.com/clanek-hala-c/). Je to kousek od Metra Českomoravská, v ulici Drahobejlova. Halu nám pronajímá občanské sdružení Kulturajinak (http://www.kulturajinak.com/), tímto děkujeme. Bez prostoru by akce nemohla vůbec být.

Následující informace a opatření vycházejí z požadavků majitelů prostoru a nás, organizátorů akce. V těchto bodech není prostor pro diskusi a kdo je nebude respektovat koleduje si o vyloučení z akce...

Hala
* Před Halou je zakázáno se shlukovat.
Takže žádné hloučky kouřících lidí na ulici. Specielně pak ne v noci. O dělání jakéhokoliv bordelu na ulicích se snad ani nemusíme zmiňovat...
* V deset hodin večer začíná noční klid. Po této hodině je nutné chovat se méně hučně i v samotné hale.
* Interiér je neměnný, alekterické spínače a jiné vybavení nedotknutelné. Pokud budedte chtít manipulovat s něčím, co očividně patří k prostoru, domluvte se nejdřív s organizátory.
* V hale je zákaz užívání otevřeného ohně - tím jsou myšlené především louče. Petrolejky a svíčky v nějaké ochranné nádobě jsou v pohodě. Doporučujeme si nějaké osobní svítidlo vzít. V hale bude docela tma.
*
Automobilisté si parkování řeší na vlastní triko. Barevné zóny jsou v okolí rozmístěné dost divoce, takže bacha na pokuty! Na dobu vyložení kostýmů apod je možné na chvíli zastavit před halou.
* Bezpečnost - hala není úplně konfortní místo. Dávejte si pozor kan šlapete a co máte ve výšce hlavy. Pohybujte se opatrně a pomalu, specielně v menších prostorech, na chozech a místech, kde je tma. Dávejte si také pozor na osvětlení. Při případném střetu si dávejte pozor, kde se pohybujete vy i váš soupeř. Myslete hlavou, nikam nelezte a neožírejte se, protože byste dělali píčoviny...

Konzumace
* Všechno jídlo, pití a kuřivo je herní a jeho počet bude limitován. Množství přineseného majetku vyplývá přímo z tvorby postavy (viz. níže). Něco málo jídla, pití a kuřiva bude puštěno do hry i organizačně. Bar minulého ročníku bude nahrazen trhem a budeme se snažit ho udělat pestrý, abyste se necítili být ochuzení...
* Kouření - Prostor, kde bude možné kouřit
bude omezen. Kuřákům se omlouváme, ale neshledáváme kouření v uzavřeném prostoru jako nijak přínosný prvek. Neznamená, to že kouření bude zakázané úplně. Kdo bude opuštět hru kvůli tomu aby si zakouřil například venku, nejen že může kazit hru ostaním hráčům, ale ještě vystavuje organizátory riziku, že budou platit penále za nedodržení podmínek...
* Jídlo -
jaké jídlo si vezmete na akci (ať už pro sebe nebo jako artikl) necháme na vás. Jen prosím buďte na organizátory ohleduplní co se týče generování odpadu. Zkuste si jídlo přinést v obalech a nádobách, které si zas odnesete. Mimojiné to bude daleko atmosféričtější. Na místě bude pravděpodobně k dispozici i vařič a rychlovarka.
* Alkohol - berte v úvahu, že nejdete na párty a že účelem akce není se vylejt. S množstvém alkoholu, který bude ve hře to snad ani nepůjde, ale pro jistotu to tady píšu.

Placení
Placení bude možné předem na účet (je dobré doplnit poznámkou od koho peníze přišly - jménem i přezdívkou) číslo účtu je 670100-2200541708/6210. Vzhledem k počtu přihlášených rušíme příplatek za pozdní registraci (hříšníci budou postihováni jinak). Čili registračka bude 250 korun. Platit bude možné i na místě, ale oceníme platby předem protože nájem, platbu za Toiku a zálohu jsme už také složili předem...

Výbava
Jak již bylo jednou řečeno, výbava bude veškerá herní a bude limitována podle tvorby postavy. Do shvalovaného majetku nebude zahrnován kostým včetně případných věcí na spaní. Teplotu v hale je těžké odhadnout, v základu jen o něco málo tepleji než je venku, ale přes večer se prostor celkem zadýchá. Doporučujeme proto mít kostým variabilní a na vrstvy podle aktuální teploty a konfortu.
* pokud jste člěnem nějaké skupiny nebo gangu, měl váš kostým obsahovat velký a viditelný znak této skupiny a dále doplňky v barvách skupiny. Je hrdostí se ke své skupině hlásit. Naopak je pěkným provarem to nedělat. Navíc jasná rozlišení skupin povedou k lepší hře, protože se snáze najdou hráči kteří spolu mají nějaké interakce...
* dále doporučujeme mít vlastní nádoby na jídlo a pití a případný příbor pokud byste třeba nechtěli jíst rukama
* také nějakou deku nebo kobereček, abyste si měli na co sednout v hale na zemi. V hale sice jsou i židle, stoly a různá sezení/ležení. Ale je dobré mít vlastní, které si můžete umístit dle libosti.
* je zakázáno si brát cokoliv co připomíná palnou zbraň a přitom to palnou zbraní není (hračky airsofty) doufáme, že toto omezení chápete. Jak by měly být realizované palné zbraně viz níže.
* doporučujeme si vzít i nějaký akrtikl na šmelení a výměnu. Nejen bezcenný šrot který vyhrabete doma, ale i třeba nějaké zajímavosti, zízkané z blešáků apod. Případně vlastní výrobky. Nějakou cetkou také budet platit vstup do Metroplexu ochrance u vchodu. Pokud budete mít zboží moc, nebo se vám nebude hodit do hry a budete ho chtít zpeněžit nebo se o něj podělit s hráči, bude možné i směňovat a prodávat před hrou v rámci bazaru!

Ochranka, vstup do Plexu a pravidla v něm
* O pořádek v Plexu se tará ochranka. Poznáte jí snadno. U vchodu jí zaplatíte herní vstup (stačí nějaká cetka) a budete prohledáni. V základu platí, že plex je dost háklivý na plané zbraně a obchodování s clastem, drogami a tabákem, pokud ho daný šmelinář zatají a nezplatí dań z obchodu.
* Ochranka si na vás může během hry vynucovat různá pravidla (mnohá vycházejí z organizačních pravidel). Jejich nerespektováním riskujete herní postižení (pokuta, zmlácení, cejchování, vyhození z Plexu apod...). Pokud by nerespektování těchto pravidel přímo kolidovalo s pokyny organizátorů může dojít i k vyhození ze hry.
* Organizační pravidla jsou předmětem tohoto článku. Herní pravidla se mohou lišit ale ne moc. Pokud je neznáte je vhodné se zeptat Plexařů nebo si sehnat průvodce.
* Plex je obchodní stanicí. Platí v něm dodržování míru. Kdokoliv je vpuštěn do prostoru Plexu je jeho hostem. Napadením hosta riskujete zákrok ochranky.

Časy, program, přespání

V sobotu přes den se bude v hale odehrávat neherní činnost. Různé přípravy, předváděčky, pokec, dodělávání kostýmů, možsnot hechat si poradit od expertů ale také něco prodat, koupit nebo vyměnit v rámci bazaru. Bude také možné si vyzkoušet Krutou hru nebo si nechat udělat fotku od fotografa.
Hra jako taková začíná v sobotu v pět hodin. Většina obecných zábavných prvků (turnaje, vystoupení apod) bude použita ještě před půlnocí, ale hra bude trvat dále. Vyústění centrálního příběhu očekáváme po půlnoci. Úplný konec ve dvě až tři hodiny.
Lidem kteří by se chtěli zdejchnout před ránem doporučujeme poslední metro, noční dopravu nebo svůj automobil. Pokud byste toto nechtěli absolvovat budete si moct zdřímnout na místě (když budete mít spacák nebo něco). Případně je možné si zaplatit spaní v penzionu hned vedle (uvádí cenu 140 kč za noc). Obě možnosti ale potřebujem nahlásit předem kvůli kapacitě! Samozřejmě je tu také možnost zapít celou akci v některém z přilehlých nonstopů...

Stopka
Vzhledem k tomu, že se nám ve hře sejdou lidi z dost širokého spekra hráčů, kteří si navzájem nemusí vyhovovat svým způsobem hraní, vpouštíme do hry pravidlo "Stopky". Jakýkoliv hráč má močnost na sebe vyhlásit "Stopku" pokud se cítí být ohrožen nebo když je mu nějaký okanžik extrémně nepříjmný. Prosíme nezneužívejte tohoto pravidla. Pevně věříme, že ani nebdue potřeba..

Potvrzení registrace
Pro usnadnění organizace po vás budeme chtít vyplnit následující dotazník. Nejde o nic složitého a jde spíše o organizační a technické věci. Nezabere vám to moc času.

Herní mechanismy
Jsou přesně tím,co si představíte pod pojmem "Pravidla". Doporučujeme si je přečíst. Mohou vám velmi pomoct při tvorbě postavy.
Najdete je ZDE.

.

Žádné komentáře:

Okomentovat