sobota 29. srpna 2009

Zamoření - Špína a Hledači

"Kámo se Špínou je to těžký. Je všude kolem nás. Ve vodě, ve vzduchu, v hlíně, ale i žrát maso z divočiny je kurevsky nebezpečný! Nikdy nevíš kdy tě ta svině zabije. Může to být hned, může to být taky za pár zim. Ale jedno ti povím, na Špínu chcípne víc jak polovina lidí. Zbytek umře na rozmašírování olovem nebo nějakou jinou zbraní. Víš jak. Ale lepší než umřít na Špínu. To ti vytečou střeva, shnije kůže, zakalí se voči, budeš chrchlat krev, prostě hnus! To radši ať tě to složí hned! A že se takový věci stávaj furt. To jen vlezeš do Spálený země a máš to hotový. A když to přežiješ nemáš se co radovat. Jak to jednou Špínou koupíš, už tě nic nevyléčí. Máš to na vždy, rozumíš? Vidíš támhle toho pokroucenýho chlápka? Tak to je vo čem mluvím, ten už to v životě lepší mít nebude. Jen horší.

Když už vyrazíš ven, vem si sebou nějakýho pořádnýho Hledače. Co já vím, tak je dobrý vyhejbat se starým barákům, Špína se v nich nějak drží. Prej kvůli tomu že do nich neprší a voda prej Špínu smejvá. Jenomže občas z voblohy prší takový sračky, že fak nemám tucha! Se v tom nevyznám a tobě bych fakt radil si nějakého Hledače najmout. Každá pořádná vesnice nebo karavana nějakýho má. A když ne, tak jsou pěkně v prdeli! Tyhle šmějdi dokážou najít bezpečnou cestu. Poznají, kterou vodu pít a kterou ne. Prej to jsou nějaký čáry, ale já fakt nemám šajnu. Poznáš je docela snadno, skoro vždycky si nechají na čelo dělat nějaký značky. A taky jsou to jedni z mála lidí, kteří se můžou pyšnit tím, že je poznamenala Špína a oni to přežili. Každej z nich je nějak poznamenaném. Spálená kůže, boule na mase a tak… Kdo není poznamenanej tak je buď kurevsky dobrej a nebo spíš to dělá teprve krátkou dobu. Takovým se vyhni. Teda pokud jejich jméno neznají v každé osadě, kudy jsi prošel.

Tihle hledači a sběrači jsou fakt divní týpkové, často jsou to samotáři a podivíni. Mezi sebou mají nějaká pravidla a vůbec jsou takový tajnůstkářský. Jo a taky se říká, že mezi jedno z těch jejich pravidel patří, že nemůžou mít děti. Rodí se jim totiž pěkní zmetci, víš?"


Tento příspěvek byl publikován dne 16. 3. 2008

Žádné komentáře:

Okomentovat