pátek 28. srpna 2009

Zastávka u cesty je za námi!



První akce z cyklu Svět po Pádu skončila zdárně. A bylo veselo!


Toho večera dorazilo na Zastávku několik poutníků, dokonce i dvě dívky, které utekly z vypálené osady. Byl konec zimy, sníh roztál a dalo by se čekat, že se bude hojně slavit. Večer se ale odehrál spíše v klidnějším, rozpačitém duchu. Jako by něco viselo ve vzduchu. Možná za to mohly zprávy o vypálené osadě, možná lezavé chladno či únava z cest a nebo snad štiplavý kouř, který se plížil místností. Později dorazili i tři vojáci Jednoty a ač se tvářili, že přišli ze známosti s Tulákem, kdekdo měl podezření, že je tomu jinak.

Jedlo se a pilo. Padlo několik vtipů a historek a tajemný poutník Kudla všechny oslňoval svými techy a jejich znalostí, když tu se zvenku ozval výkřik. Nějaký raněný se dožadoval pomoci. Ovšem o sobě ani o původu zranění se bavit nechtěl a tak zůstal záhadou večera.

Probralo se několik dalších příběhů, než si únava či přes zimu zkažené jídlo vybrali svojí daň. Hosté začali pomalu usínat a někteří se se svítáním rozhodli Zastávku opustit. A tehdy se strhla mela, při které byl záhadný raněný muž zabit. Nikdo však již neměl moc sil, aby konflikt nějak více řešil. Smrt nešla vzít zpět a získat nebylo co. Leda další krveprolití. A tak viníci odešli bez trestu. Později se rozešli i zbylí hosté s podivným pocitem ztráty. Zastávka už nebyla tím, čím bývala před konfliktem. Tento rok pro ní začal nedobře…

Ano Zastávka se opravdu uskutečnila a hostů se sešlo celkem dost (celkem 12, k tomu cca pět lidí odpadlo ten samý týden). Jako testovací akci bych jí hodnotil velice kladně, ale za plnohodnotný larp se to považovat nedá. Hráči v nové světě ještě poněkud tápali, nedodělané či vůbec nenapsané postavy nešlo provázat a příběhů na vyprávění nebylo mnoho (ne každý do hry s nějakým přišel – příště to bude povinnost). Hráčský odpad hru také připravil o pár zajímavých příběhů nebo dokonce situací… Nakonec ale i na bojový konflikt došlo – a dosti povedený!

Po hře jsme pak lehce pokecali a hlavně ozkoušeli jak vypadá vrhání molotovů v praxi. Kostýmy hodnotím vesměs jako povedené (s několika, které byly naprosto luxusní!) a interiér, se kterým jsme si hráli už od pátku se také velice povedl. Doufám, že příště se setkám s větším počtem hráčů, ale i lépe promakaných kostýmů, příběhů a postav…

Fotky naleznete zde:„http://petrius.rajce.idnes.cz/Zastavka_u_cesty/

K fotkám jen poznámka: nejsou přímo ze hry - tzn. během hry jsme po sobě neházeli molotovy. Zas takoví blázni nejsme ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat