sobota 29. srpna 2009

SPP 3: Přístí stanice Metroplex!


Říká se, že Pád zasáhl Prahu tvrdě. S jistotou vám to samozřejmě nikdo nepotvrdí, je to už mnoho generací minulost. Když ale budete procházet jejími troskami, ještě dnes vám budou místy pod nohama křupat lidské kosti. Lidstvo samozřejmě nevymřelo. I dnes má Praha své obyvatele. Jsou to vesměs divoké gangy, které spolu soupeří o každý metr ruin. Ne proto, že by bylo málo místa, ale že Praha je významným nalezištěm reliktů z dob před Pádem. Sběrači a obchodníci z celých Čech se sem stahují za ziskem a mnozí v Praze nacházejí smrt. Jiným se podaří s gangy vyjít po dobrém. Vztahy mezi gangy jsou sice vypjaté, ale víceméně v rovnováze. Ta byla poprvé významněji porušena před lety, když se budovatelé metra odtrhli a založili Metroplex. Za trest byli zavrženi a byl jim odepřen přístup na povrch. Nyní se ale má situace možná změnit. Metroplex ohlásil velkou oslavu a pozval zástupce všech Pražských gangů, ale vítáni jsou i lidé z venku. Šušká se, že Plexaři by chtěli zpátky pod slunce a právě to by mělo být předmětem jednání na této oslavě. Vypukne nový bratrovražedný boj? Nebo se podaří Plexařům přesvědčit zbytek gangů k míru? Není to nějaká lest? A Co když se všechny gangy spojí? Stane se tak Praha dost mocnou, aby se mohla postavit například Jednotě?

O co jde?
„Svět po Pádu III: Příští stanice Metroplex“ je další z larpů cyklu SpP. Na ty předchozí nijak nenavazuje a není nevýhodou, že jste na nich nebyli. Tento larp by měl být mnohem volněji pojatý. Jedná se atmosférickou PA oslavu v báječném a naprosto vhodném prostředí. Na jejím pozadí se však budou odehrávat příběhové linky pro hráče, kteří na larpech radši řeší úkoly. Můžete tedy přijet jednat a intrikovat (či plnit jiné úkoly) anebo „pouze“ nasát atmosféru, poslechnout líbivou hudbu či povyměňovat nějakou výbavu. Prostor bude najatý pravděpodobně na celý víkend, takže v neděli bude možné se pobavit i neherně :-)

Kdy?
Hra začíná v sobotu 7.3. večer (řekněme v šest) a hraje se do rána, kdy se přestává hrát, ale je možné ještě pobýt cca do oběda. Místo je pronajaté na celý víkend takže po dohodě je možné dorazit i dříve.

Kde?
Hala C kousek od Metra Českomoravská (Drahobejlova 17a, Praha 9 – Libeň) WEB

Jak se na akci dostat?
Tak především je nutné se předem přihlásit a domluvit si roli. Můžete rovnou poslat svůj koncept nebo jen napsat jak moc byste chtěli hrát nebo naopak být pasivní (to byste měli napsat v každém případě…). Se schválenou postavou, kostýmem a výbavou už jen stačí dorazit na místo.

Budu něco potřebovat?
Kostým, v případě přespání věci na spaní (a něco pod sebe), nějakou výbavu na výměnu, zabalenou PA svačinku , nějakou nádobu na pití a jídlo, mít domluvenou roli, načtené nutné minimum o SpP a dobrou náladu

Za jaké role je možné hrát?
Je možné hrát za členy jednotlivých gangů (budou mít i svojí vlastní zaheslovanou stránku), jiné nezávislé obyvatele Prahy, případně je možné po domluvě zastupovat některou z venkovních frakcí…

Na kolik mě to vyjde?
Kostým může vyjít dost levně, záleží na vás, jak k němu budete přistupovat. Registračka by neměla překročit 250Kč, záleží na konečné ceně prostoru a především na počtu hráčů. Ty kteří nám budou chtít platit předem, budeme zvýhodňovat slevou…
V ceně bude něco málo měny, za kterou bude možné si koupit nějaké drobné občerstvení. Bude možné si dokoupit další měnu, když budete chtít konzumovat více Ceny počítejte lidové.

Jaké další články bych si měl přečíst?
Tak především všechno se záložkou (Tags) „SpP 3“ (stačí na ní kliknout a vyfiltrují se vám všechny takové články). Pro získáním aspoň obecného náhledu na realitu Světa po Pádu, je dobré si přečíst články se záložkou „Minimum“.

Co teď?
Ujasni si jestli se chceš a můžeš účastnit. Pokud víš, že ano, tak nám o tom dej hned vědět (mail je petrius(zavináč)seznam cz). Pokud máš nějaké otázky, neváhej a taž se. Buď ti odpovíme, nebo uvolníme další článek. Jestli nevíš za co jet, je možné, že se na něčem domluvíme. Role se pomalu plní, takže se nevyplatí čekat. Kapacita Haly je omezená…

Tento příspěvek byl publikován dne 29. 12. 2008

Žádné komentáře:

Okomentovat