sobota 29. srpna 2009

Praha

(Pokud tvoje postava nepochází z Prahy nebo jí alespoň neprocházela, neměl bys následující řádky číst. Jedná se velmi podrobné a pro nepražskou postavu příliš obsáhlé informace.)

Cože??! Ty chceš slyšet něco o Praze? A to až teď, když jsi sem dostal?? Ty jsi teda pošuk! Ale tak jo, něco ti povím. Praha není jako jiný osady. Tady totiž žereme lidi!! Ne, dělám si prdel. Klidně schovej tu bouchačku, dostal ses až sem, tak je jasný, že nemá cenu na tebe něco zkoušet. Ale s tím, že Praha je jiná než jiný osady, to je jako fakt. Praha je pěkně uzavřený místo, dostat se do ní, to je dost fuška. Řekl bych, že o tom budeš něco vědět. Z jihovýchodu Lovci. Tudy cesta nevede, teda pokud nechceš bejt napíchlej na kůl. Když bys to chtěl obejít na sever, budeš mít krapet problém s Šedou cestou. No jasně, jezdí po ní Jezdci, co si rádi zastřílí nebo někoho přejedou v těch jejich autech. Když půjdeš od severu, tak budeš asi nějakej uprchlík z Jednoty. Moc jinejch lidí sem odtud nechodí. Naposledy, když se tu z Jednoty objevilo víc lidí najednou, tak měli v rukách zbraně. Ale můj táta a další podobný chlapi jim tenkrát dali pěkně na prdel. Od tý doby už moc nechodí a to je pěkných pár zim! Mno a kdybys chtěl přijít od západu, tak to taky nebude moc velká slast! Západ a jihozápad to je samá Špína. Špína na každym kroku! Parádní divočina, ti povídám!

Ano, Praha opravdu je dost izolované místo. Ač ve středu Čech , tak velice nedostupná pro mnoho lidí, kteří by se do ní chtěli dostat. Především je potřeba mít dobrého Hledače, protože kolem Prahy je hodně Špíny. Na západě od Prahy pak ještě víc. Jsou tam úplně holé pláně, kde skoro nic neroste. Většina lidí putuje do Prahy od jihovýchodu a spousta jich zemře už na jejích hranicích. O to se s nadšením starají především Lovci a kromě toho, že je to pro ně dobrá zábava, mají z oloupených tuláků výnosnou živnost. Někteří i dobrou večeři… Z jiných směrů už tolik lidí nepřichází.

Jako styčná místa s venkovem slouží kolem Prahy několik obchodních stanic. Jedna je na Opatově, vedená Opatem, vůdcem místních Ohnivých jezdců. Ti v minulosti podnikali časté nájezdy na Prahu, ale po dlouhých letech bojů s Lovci uzavřeli mír. Opatov nenavštěvuje moc Pražanů. Od venkovního světa je totiž oddělen územím Lovců. Návštěva Opatova je také jediným způsobem, jak se legálně přiblížit k Lovcům i Jezdcům.

Jako obchodní stanice fungují i tábory Vyvrženců, kteří splavují Vltavu. Na jih od Prahy je téměř vždy najdete u některého z břehů.

Od západu většina obchodníků projde kolem pevnosti Recyklérů. Bohužel obvykle nemají moc co nabídnout.

Velice atraktivní obchodní stanice je Prosek a Střížkov. Je to jakési styčné místo s MetroPlexem. V podstatě také jediné místo, kde se Plexaři podívají na slunce. Původně tohle místo zamýšleli jako své druhé sídlo a obchodní stanici, ale davy obchodníků je takřka vytlačily a udělali si na stanici metra svojí vlastní obchodní stanici. Je to velice zajímavý, několikaúrovňový trh. Do Plexu samotného se lze dostat v podstatě z libovolné stanice červeného metra, pokud ji Plexaři nezabarikádovali. Běžně se chodí přímo po kolejích s lucernou v ruce. Vozidla, která se po kolejích prohánějí, jsou obvykle na lidský pohon (páková nebo šlapací) a jsou vybavena zvony, které zvoní v pravidelném rytmu. Je dobré jít jim z cesty. Motorová vozidla po kolejích jezdí zřídka. Samotná Souprava pak jen za velmi speciálních okolností. Hlavní sídlo Plexu je na stanici Muzeum, ale Plexaři jsou roztroušení po celé trase a žárlivě střeží svůj majetek. Sejít z vyznačených cest je nejen nebezpečné, ale i trestané. Oslava, která je předmětem hry, se herně odehrává na Proseku, stanici, která je podobně jako Střížkov na pomezí podzemí a povrchu. Střešními okny sem ve dne proniká sluneční světlo.

Mimo gangů, které již určitě dobře znáte, je Praha plná různých nezávislých živlů. Skupinek i jednotlivců. Obvykle sběračů, žoldáků, obchodníků a v neposlední řadě i zlodějů a nájezdníků. Právě díky nim je Praha dost nebezpečná a v okolním světě dost nechvalně proslulá. I tak je velkým lákadlem, protože v ní stojí ještě mnoho železobetonových staveb, které nezničil čas (cihlové domy povětšinou již spadly) a také podle všeho obrovské množství podzemních prostor, kde lze najít spoustu předpádových předmětů.

K zajímavým místům patří i Tři Železné Prsty (žižkovská televizní věž), které jsou z nějakého důvodu hodně navštěvovaným místem. Bydlení v zdánlivém bezpečí desítky metrů nad zemí je předmětem častých sporů mezi menšími skupinkami a jednotlivci, a tak se obyvatelstvo Tří Prstů mění dost často.

Nechvalně proslulé místo je pak Žižkov. Legendární kopec, na kterém prý pradávný bojovník na hlavu porazil vojska cizáků, kteří neměli v Čechách co dělat. Někdy dávno, zřejmě ještě před Pádem, mu zde byl vztyčen obrovský památník, který je jednou z dominant Prahy. Je to ale prokleté místo. V lese kolem něj jsou na stromech rozvěšené kosti a kusy železa, které pohupováním ve větru vydávají protivné zvuky. Občas se tam někdo vydá, ale pak se radši rychle vrací zpět. Občas se prý někdo nevrátí.

Další dominantou je Kongres a jeho dvě věže. Další velké věže ještě stojí na Pankráci, kde měli být původně ubytováni dělníci pracující na obnově Metra. Právě zde povstal Pankrác a vedl své lidi do boje. Pak je tu ještě věž na Kačerově, kde prý sídlí vůdce klanu Lovců. Na druhé straně pak Praze dominuje Hradčanská pevnost, vybudovaná Recykléry. Svojí velikostí je srovnatelná s Vyšehradem.

Někteří příslušníci gangů se mezi sebou v omezené míře znají, ale obecně je to prostě moc tváří. Nejznámější jsou asi vůdci gangů:
Plex – Pankrác Prosek (Darion)
Kongres – prezident Beneš (nebude ve hře)
Lovci – Břiťák (nebude ve hře)
Samaritáni – Mudr Marek (Fionor)
Recykléři – pětičlenná rada, která se poměrně často obměňuje
Vyvrženci – Richard (Goran)

Jsou ještě dvě osoby, které zná skoro každý:
Petr Prorok (Petrius)
Byl tu už před Plexem, ale zamiloval si ho a stal se jeho členem. Někteří ho tak ale nevnímají a baví se s ním rádi dál. A to i na Povrchu. Je to snad jediný člen Plexu, který se po Povrchu pohybuje bez obav. Za léta svého života si svým nekonfliktním a přátelským jednáním udělal mnoho přátel. Je celkem běžné, že spousta lidí za ním chodí pro radu. Prorok věští z ruky, kouře či z toho, co je zrovna po ruce, a je nutno říct, že někdy se i dobře trefí. Petr ví o Praze a lidech v ní mnohé, ale nikdy neprozradí nic, co by někoho poškodilo. I díky tomu, mu tolik lidí věří nezávisle na své příslušnosti ke gangu. (Tato postava je prostředkem, jak za mnou bude moct zajít jakýkoliv hráč, aniž by tím rušil hru. Veškerá jednání se mnou budou herní. Neznamená to ale, že budu odpovídat na všechny otázky. Zkuste konzultování se mnou jako organizátorem pokud možno co nejvíce omezit. Když něco nebudete vědět, klidně si to vymyslete. Pravděpodobně to nebude bota, maximálně vás někdo osočí, že lžete nebo, že vám hrabe…)

Karlos (Orbit) Karlos má podobný status jako Prorok, ale jeho specializací je obchod. Pokud něco chcete od lidí, se kterými nejste ve styku, pošlete jeho. Brzo se vrátí a požadovanou věc vám prodá v balíčku 1+1. Karlos sežene cokoliv menšího a nemá problém s příslušností ke gangům. Oni zase nemají problém s ním. Vyplatí se jim to…

Tento příspěvek byl publikován dne 5. 3. 2009

Žádné komentáře:

Okomentovat