sobota 29. srpna 2009

Gangy Prahy

(Pokud tvoje postava nepochází z Prahy nebo jí alespoň neprocházela, neměl bys následující řádky číst. Jedná se velmi podrobné a pro nepražskou postavu příliš obsáhlé informace.)

Na hru můžeš jet za jednotlivce, či skupinu z okolí Prahy. Prostor na to je. Oslava Metroplexu je ohlášená měsíc předem a to i venku z Prahy. Dále můžeš jet za člena Gangu. Pokud se tak rozhodneš, je dobré vědět pár věcí: 1 – To, že jako hráč neznáš jiné hráče z toho samého gangu jako ty nevadí. Gangy jsou velké a ne všichni členové se znají osobně… Nicméně oslava v Metroplexu může být dobrou záminkou k seznámení 2 – Na oslavu byli pozváni zástupci vedení všech gangů, aby něco důležitého projednali. Tyto zástupce budou představovat menší skupinky hráčů, které budou řešit klanovou politiku. Pokud nejste součástí této skupinky, znamená to, že jste na oslavě ze svých osobních důvodů. Pravděpodobně je to fakt, že se jedná o největší oslavu v poslední době… Pokud byste měli zájem o hlubší důvod, je možné si ho vymyslet nebo si ho nechat přidělit. 3 – Počítejte s tím, že vedení gangu se k vám pravděpodobně nebude hlásit, na oslavě jste ze své vůle. Může se ale stát, že když bude vedení potřebovat, zaúkoluje vás. Reagovat byste na to měli v rámci své role. 4 – Ke svému gangu se můžete, ale nemusíte hlásit. Pokud se chcete hlásit, nejlepší způsob je nošení loga gangu… Vaše chování by mělo být rámcově alespoň podobné jednání, tak jak jsou popsaná u jednotlivých gan¬gů. 5 – Pokud se rozhodnete pro gang, dejte vědět orgům. Každý gang má své podrobnější informace, které by vás jistě zajímaly…



Kongres



Je nejcivilizovanější a nejsilnější skupina v Praze. Ovládá Vyšehrad včetně Nuselského mostu a Věže. Vojenská posádka Vyšehradu čítá skoro dvě stovky vojáků. Díky několika střelným zbraním a velkému rozhledu z Vyšehradu, Mostu a Věže mají pod kontrolou široké okolí (v minulosti drželi pod krkem Vyvržence, protože mohli ostřelovat cokoliv, co plulo po Vltavě pod Vyšehradem). Společenským uspořádáním připomínají feudalismus. Přežívají díky řemeslné výrobě a vývozu mimo Prahu. S výjimkou Vyvrženců jsou jedinou skupinou, která má sílu opouštět město. Od ostatních skupin skupují zboží, které je venku lukrativní a v rámci pravidelných obchodních výprav ho vyměňují za jídlo. Členové Kongresu si potrpí na „civilizovanost“ a disciplínu. Vrchnost Kongresu okázalým stylem života ráda dokazuje ostatním svou nadřazenost a bohatství.
Kongres má velmi dobré vztahy se Samaritány a nesnáší se s Vyvrženci.
Vzhled: Obyčejní lidé se od ostatních obyvatel Prahy nijak zásadně neliší. Šéfové a vyslanci dbají na čisté a reprezentativní oblečení – obleky, uniformy, či složité úbory. Znakem Kongresu je trikolora.

Lovci



Ovládají jihovýchod Prahy – Jižní město, Krč, Modřany, Malešice, ale podnikají výpady do centra či po obvodu Prahy. Dá se říct, že právě kvůli nim je velice riskantní vstupovat do Prahy z východního břehu Vltavy. Lovci nejsou tak silným gangem jako Kongres, ale své území drží opuštěné a výhradně pod svojí kontrolou. Jsou bandou mužů, kteří neuznávají žádná pravidla kromě pravidla silnějšího. Na svém území si dovolí cokoliv. S oblibou loví. Především lidi. Projít bezpečně přes jejich území je tak skoro nemožné. Lovci čas od času podnikají výpady na jiná území v Praze. Ven z ní ovšem moc nevycházejí. V otevřeném prostoru jsou dost nejistí…
Lovci se nesnáší s žádným gangem v Praze. Přestože se zjevně paktují s Ohnivými jezdci, jsou jedinou překážkou, která Jezdcům brání vniknout do Prahy.
Poznámka: Hraním za Lovce se trochu odsuzujete k tomu, že se s vámi mimo Lovců nebude moc nikdo bavit…
Vzhled: Na vzhledu moc nezáleží. Důležitý je velký počet zbraní, drsný či divoký vzhled. Lovci tvoří různé menší skupiny, z nichž každá žije trochu jinak. Od drsňáků s puškami až po primitivní lovce lebek s foukačkami…. Znakem lovců je lebka se zkříženými hnáty, kosti a v jednoduché verzi i diagonální kříž. Populární jsou různá malování obličeje.

Samaritáni



Ovládají Karlov – kopec na opačném konci Nuselského mostu, než stojí Kongres – a zahrady pod ním na obou stranách. Sídlí v bývalém nemocničním komplexu a jejich chloubou je Skleník, kam prý v minulosti byla i navezena čistá půda. Mají prostory a materiál na hodně pokročilou medicínskou pomoc a ve Skleníku mimo lehkých drog pěstují i různé léčivé byliny, zeleninu a ovoce. Zabývají se prodejem drog a léčením. Jsou posedlí zahradnictvím a opravováním Skleníku. Nemají moc v lásce technologie.
Svojí pomoc neodmítnou nikomu mimo Vyvrženců, se kterými se nesnesou.
Vzhled: Nejblíže mají k hipíkům (batikované a volné hadry, návrat k přírodě..). Znakem gangu je zelený kříž. Amuletem je kus skla pověšený na krku.

Vyvrženci



Žijí na levém břehu, hlavně v okolí Smíchova, a ovládají Vltavu směrem na jih až k Zbraslavi a dál (na severu mají problémy s Jednotou). Využívají plavení po Vltavě k velkým možnostem obchodování a kromě toho se zabývají podzemím Prahy. Protože co se týče zdraví, nemají už pomalu co ztratit, vydávají se i do míst, kam se kvůli špíně bojí i Popeláři nebo Kongres. Ostatní gangy nemají příliš v lásce, protože jim závidí jejich bezstarostný život ve zdravých tělech. Po všech ostatních stránkách si ale života do sytosti užívají. Nejlepší zboží si nechávají pro sebe a zbytek relativně draze vyměňují se zbylými Pražany.
Vyvrženci jsou ostatními gangy opovrhovaní, ale nepostradatelní. Vyvrženci nenávidí Metroplex a Samaritány, Kongres vnímají jako konkurenci.
Vzhled: Znečištění od pobytu v podzemních chodbách a z kontaktu se zamořenou vodou. Ti smířlivější či stydlivější nosí masky či bandáže přes obličej, ti radikálnější klidně vystavují na obdiv své znetvořené tváře… (je vhodné se zajímavě namaskovat) Znakem Vyvrženců je kotva.

Recykléři



Recyklářům patří levý břeh, i když nedá se zrovna říct, že by ho ovládali. Nejsilnější postavení mají v oblasti Hradčan. Recykláři patří vedle Samaritánů k nejslabším gangům Prahy. Zabývají se hlavně sběrem a opravováním věcí. Mají prolezlou větší část Prahy a přitom stále ještě mají co objevovat. Z nalezených věcí dělají jiné, nebo ty staré zprovozňují. Specializují se především na různé typy motorů a rozumí i elektřině. Mimo sběru techů a různých dílů vynášejí z trosek i různé kovy, které taví a slévají. Kov pak prodávají dál nebo z něj rovnou kovají další výrobky. Recykláři, přestože jsou trochu blázni, jsou velice bystří a šikovní. Žijí v demokratickém uspořádání sběračů, techniků, kovářů, ale i vědců. Jejich zboží je hodně ceněné, což je také asi jediná věc, která drží tento gang nad vodou…
Vyloženě spor nemají s nikým, i když se jim moc nelíbí „tyranie“ ze strany Kongresu a nesmyslné nájezdy Lovců.
Vzhled: Techy na oblečení, ochrana očí, popálené oblečení, špinaví od popela. Kovářské zástěry či jiný způsob ochrany při slévání kovů … Znakem Recyklářů je žlutý znak recyklace (trojúhelník tvořený třemi šipkami).

Metroplex (Plex)


Plexaři jsou ostatními gangy odsouzeni k životu v podzemí za svojí zradu, kterou v minulosti spáchali. Nežijí si však špatně. Jsou totiž schopni nabídnout poměrně neobvyklou komoditu – Zábavu. A to v podobě elektrické hudby, alkoholu, žen a drog. I přes zákazy a nelibosti vůdců ostatních gangů, je Metroplex hojně navštěvován jejich členy. Ve službách a obchodu jsou Plexaři velice vstřícní, ale zároveň jsou zahořklí vůči ostatním gangům kvůli svému trestu.
Plex je tvořen anarchistickými odpadlíky z jiných gangů. Velmi špatné vztahy má s Vyvrženci, dobré naopak se Samaritány.
Metroplex pořádá oslavu, která je předmětem larpu.
Vzhled: Avantgarda, křiklavost, vzdor a vyzývavost. Vítané jsou punk nebo goth kostýmy, křiklavé barvy a bledá pleť (například pomocí běžného pudru). Znakem Metroplexu je písmeno M v trojúhelníku.

Tento příspěvek byl publikován dne 29. 12. 2008

Žádné komentáře:

Okomentovat