sobota 29. srpna 2009

Bližší informace k SpP 3

SpP 3 se rychle blíží, takže je potřeba ujasnit si některé věci. Jak snad všichni ví, akce se odehrává v sobotu 7.3. v Hale C v Praze (http://www.kulturajinak.com/clanek-hala-c/). Je to kousek od Metra Českomoravská, v ulici Drahobejlova. Halu nám pronajímá občanské sdružení Kulturajinak (http://www.kulturajinak.com/), tímto děkujeme. Bez prostoru by akce nemohla vůbec být. Z toho, ale vyplývá několik opatření a informací, které je potřeba mít na vědomí.

Je zakázáno se shlukovat na ulici před Halou C
Po desáté je noční klid. Z haly by neměl unikat žádný větší hluk
V hale je zákaz užívání otevřeného ohně. Máme povolené čajové svíčky. Cokoliv více nesnesu a ochranka za to bude lámat ruce (herně ale možná i reálně
Prostor je uzavřený, proto budou mít kuřáci vyhrazený prostor na kouření blízko vchodových dveří, aby bylo možné větrat v případě potřeby (spíše ale omezíme kuřáky pokud by to bylo tak hrozné)
Automobilisté si parkování řeší na vlastní triko. Barevné zóny jsou v okolí rozmístěné dost divoce, takže bacha na pokuty!
V hale se sice bude podávat alkohol, ale kdo se zřídí tak, že nebude zodpovědný za své činy, toho vyrazíme. Myslete prosím na to. Pokud vám nebude obsluha chtít nalít, pochopte to.
Halu musíme vrátit v takovém stavu, v jakém byla před hrou. Buďte opatrní na vybavení a interiér. Nikam nelezte a nic neberte. Buďte opatrní, plechové schůdky jsou strmé. Nemanipulujte s žádnou elektronikou.
V místnosti bude teplo zhruba „na mikinu“ ale je dobré mít kostým připravený na studenější i teplejší podmínky (prostě čistě pro jistotu)
Nájem a zálohu jsme museli dát předem, takže kdo má tu možnost, toho poprosíme, aby registračku zaplatil také předem (na účet 670100–2200541708/6210, do zprávy pro příjemce napište svůj nick a jméno). Registračka bude 200Kč.
Kdo nezaplatí registračku předem, může jí zaplatit mezi vchodem a barem. Zde si také může vyměnit reálné peníze za herní měnu. Ta se bude uplatňovat především na baru za jídlo a pití. Nějaká měna je v základu za registračku.
Měnu můžete používat i na nakupování různých předmětů nebo jejich výměnu. Určitě si vemte s sebou věci, které byste chtěli za něco vyměnit.
Na pití si vezměte svojí nádobu.
U baru bude prostor ne neherní věci a bude zde prostor vyhrazený k převlečení.
V hale bude místo vyhrazené na spaní. Bude k dispozici pár houní a dek, ale kdo si vezme vlastní spaní neprohloupí. Hráčů bude na místě hodně…
Na akci jsou zakázané airsofty a jakékoliv atrapy palných zbraní (čistě systémově, prostě je tam nechci). Díky tomu není potřeba na akci nosit ochranné brýle. Veškeré střelné zbraně na akci střílejí projektily, takže zásah je jasný. Když vás někdo trefí, poznáte to. V Metroplexu je ovšem herně zakázáno střelné zbraně nosit, ochranka každého prošacuje při příchodu i odchodu.
Plex si své území střeží a přestože kdokoliv může mít v Plexu chladnou zbraň, nikdo se do konfliktů nehrne. Kdo vyvolá v Plexu konflikt, bude na místě potrestán. Zpravidla je to cejchování a doživotní vyhoštění z Plexu, či dokonce poprava. Pravidla jsou to přísná, ale mají svůj smysl: Plex je mírovou zónou.
Hra začíná mezi pátou a šestou hodinou v sobotu. Končit bude v neděli ráno (je možné pobýt i déle ale kolem podlene začneme sklízet prostor). Program začíná kolem sedmé. Je možno vidět tanečnice, živou kapelu, bojovníky při Kruté hře, či si třeba zašíšovat v salónku a zahrát si hazardní hry. A pochopitelně zahrát si svojí roli v LARPu.
Ve hře se můžou vyskytnou fotografové, pokud se nebude jednat o hrající postavy, ignorujte je.

Pravidla
Zvažte co vaše postava umí. Pokud to zároveň umíte i vy reálně, umí to vaše postava. Nejsou speciální skilly, kdo na vás něco takového použije je úplný mimoň. Bojuje se pouze chladnými zbraněmi, pokud možno měkčenými. Zásahy uznává zasažený a zranění hraje podle svého uvážení. Nepočítají se žádné životy.
Promyslete si své vědomosti. Gramotnost oproti realitě hodně klesla. Více jak jeden jazyk ovládá velice málo lidí. Značkám a názvům z dob před Pádem téměř nikdo nerozumí. Obecně rozšířené informace jsou na webu. Může jít jen o informace, realita světa může být jiná protože není pevně daná. Neexistuje neherní diskuse o tom, co je a není možné. Možné může být téměř cokoliv. Pokuste se méně chodit za organizátory a zkuste více improvizovat, hře to vadit nebude. Pokud si nebudete něčím jistí, zvažte nejprve jak to obohatí hru a zbylé hráče. Pak teprve myslete na zbytek (mimo bezpečnosti, ta je na prvním místě)

Rvačka
Pokud někdo vyvolá Rvačku (boje beze zbraně). učiní tak ukázáním na vyzvaného a zvoláním věty která bude obsahovat číslovku, která vyjadřuje jeho hodnotu rvačky. Pak se oba hráči domluví a v závislosti na hodnotách rvačky, rvačku odehrají. Svojí hodnotu rvačky se dozvíte u libovolného organizátora (Petrius, Pirosh,Tomi, Nerion, Gordhart a Lyrel) Pokud zrovna neznáte svojí hodnotu rvačky,máte zrovna blbý den a máte automaticky jedničku. Silnější porazí nepřítele, stejné hodnoty znamenají bolestivou remízu…
Hodnota jsou od jedničky po čtyřku. Jedna je pro lidi, kteří se neumí rvát, dva pro lidi, kteří se už někdy rvali, tři pro lidi kteří se umí ohánět a čtyři je pro mistry bojových umění.
Tasením zbraně ve rvačce rvačka končí a buduje se zbraněmi. Ozbrojeného člověka je možné rvačkou přepadnout pouze když to nečeká – dotykem oběma rukama, dříve než začne bojovat (například na ramena)


Starší komentáře:
1. Argon říká:
20. 2. 2009 v 20.40
no už se na to těším:)

Tento příspěvek byl publikován dne 20. 2. 2009

Žádné komentáře:

Okomentovat