pátek 28. srpna 2009

O webu a Světu po Pádu

Svět po Pádu je fiktivní svět. Je to platforma pro postapokalyptické larpy a akce larpům dost podobné. Ty jsou otevřené všem (po rozumné domluvě) a jejich cílem kromě prožitku je také seznamovat nové lidi s PA žánrem a motivovat je k nadšení pro něj (například skrze zdokonalování PA kostýmů). SpP je svět otevřený kreativním nápadům, kdokoliv se může podílet na jeho tvorbě.

Více o realitě Světa po Pádu a plánovaných či už proběhlých akcích se dozvíte právě na tomto webu. Najdete zde i informace o jiných akcích (larpech i nelarpech) či věcech týkajících se PA žánru.

Důležité také je, že Svět po Pádu byl vymyšlen především pro účely hry. Některé věci se mohou zdát nereálné nebo realitě úmyslně neodpovídají. Berte tedy reálie Světa po Pádu prosím s rezervou.

Pokud se vám nějaké informace budou zdát nelogické nebo dokonce vzájemně odporující, může to být účel. Informovanost několik desítek let po Pádu řádně poklesla. Vše je otázkou výkladu, věrohodnosti a sbírání informací, které se tradují ústně. Jedna informace může přes území Čech putovat celé měsíce nebo i roky. Není jisté co je pravda, co si kdo vymyslel, co čas překroutil a co bylo zapomenuto. Jisté je jen to, na co si můžete sáhnout. Minulost je ztracená a zakrytá mlhou zapomnění. A o budoucnosti by se daly vést dlouhé diskuse…

Za to, že je Svět po Pádu do velké míry vděčíme Marťušákovi a jeho PASSu – vůbec prvnímu PA larpu, na kterém jsem byl. Hodně mě inspiroval.

Žádné komentáře:

Okomentovat